Het Kenniscentrum Global Health (KCGH) heeft als doel kennisuitwisseling op het gebied van global health te ondersteunen. Dit bereiken we door zorg- en global health professionals met elkaar te verbinden, global health kennis toegankelijker te maken, hiervan te leren, en daardoor de toepassing ervan in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem te bevorderen.

 

Gaza en Israel

Als global health professionals maken wij ons diepgaand zorgen over het menselijk lijden in Gaza en Israël. Sommige leden van de NVTG zijn ook rechtstreeks betrokken bij hun professionele activiteiten.

We willen de oproep van de WHO onderstrepen voor "onmiddellijke actieve bescherming van burgers en gezondheidszorg. Evacuatiebevelen moeten worden teruggedraaid. Het internationaal humanitair recht moet worden nageleefd, wat betekent dat gezondheidszorg actief beschermd moet worden en nooit het doelwit mag zijn."

Besturen NVTG, OIGT & KCGH

 
 

Nieuw: KCGH heeft haar eigen online leerplatform!

Dit innovatieve, Moodle-gebaseerde platform is vrij toegankelijk en wijdt zich aan het wereldwijd verspreiden van global health kennis! Het platform biedt momenteel een uitgebreide voorbereidingscursus voor medische studenten welke naar het buitenland gaan en een online cursus omtrent Planetary Health. We nodigen professionals, docenten en studenten in global health uit om zich aan te sluiten bij onze gemeenschap, hun cursussen te delen en samen te werken aan educatieve initiatieven. Begin door een gratis account aan te maken op www.elearning.kcgh.nl om toegang te krijgen tot alle beschikbare middelen. Voor meer informatie of om samenwerkingen te bespreken, neem contact met ons op via ofni.[antispam].@kcgh.nl

 

Linking Global Health

Linking Global Health is een samenwerking tussen KCGH en TROIE. Met deze kaart bieden we alle betrokkenen op het gebied van Global Health - (para)medici, onderzoekers, instellingen en projecten - een platform om met elkaar in contact te komen. Gebruik de kaart om anderen te laten weten waar je momenteel werkt en om in contact te komen met experts op andere locaties.

 

Agenda

2024 Activiteit
17 juni
maandag
19:30 tot
21:30
Webinar: Planetary Health over de Grenzen
3 - 5 juli
wo - vr (3 dagen)
Conference Anthropological Contributions to SRHR Future(s)
UvA, Amsterdam
8 juli
maandag
Global Health summer school: Global Maternal, Newborn and Child Health
Utrecht, The Netherlands
8 juli
maandag
Global Health summer school: Global OBGYN & Surgery
Utrecht, The Netherlands
8 juli
maandag
Global Health summer school: Implementation Science in Global Health
Utrecht, The Netherlands

Nieuws

Scriptie/PhD prijs 2024 KCGH

Datum: 09 mei 2024
Studenten en recent afgestudeerden hebben meestal een gezonde dosis nieuwsgierigheid en optimisme. De grote hoeveelheid nieuwe kennis die zij in korte tijd verwerven, inspireert hen vaak en zit vol met innovatieve ide...

Nieuw online leerplatform: Toegang tot global health educatie vergroten

Datum: 06 mei 2024
Het is eindelijk zo ver: we zijn verheugd de lancering aan te kondigen van het nieuwe online leerplatform van het Kenniscentrum Global Health (KCGH), een belangrijke mijlpaal in onze missie om kennisverspreiding rondo...
 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode