Het Kenniscentrum Global Health (KCGH) heeft als doel kennisuitwisseling op het gebied van global health te ondersteunen. Dit bereiken we door zorg- en global health professionals met elkaar te verbinden, global health kennis toegankelijker te maken, hiervan te leren, en daardoor de toepassing ervan in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem te bevorderen.

 

Gaza en Israel

Als global health professionals maken wij ons diepgaand zorgen over het menselijk lijden in Gaza en Israël. Sommige leden van de NVTG zijn ook rechtstreeks betrokken bij hun professionele activiteiten.

We willen de oproep van de WHO onderstrepen voor "onmiddellijke actieve bescherming van burgers en gezondheidszorg. Evacuatiebevelen moeten worden teruggedraaid. Het internationaal humanitair recht moet worden nageleefd, wat betekent dat gezondheidszorg actief beschermd moet worden en nooit het doelwit mag zijn."

Besturen NVTG, OIGT & KCGH

 
 

ECTMIH2023: It's a wrap

Terwijl de gordijnen vallen na een bijzondere conferentie, willen we onze oprechte dank ieders bijdrage. ECTMIH2023 was niet slechts een wetenschappelijke bijeenkomst; het was een gezamenlijke ontdekkingstocht die niet alleen onze hersenen aansprak, maar ook onze harten en lichamen. Hiermee versterkten we ons gezamenlijke streven naar planetaire gezondheid en algemeen welzijn. Lees meer...

 

 

Linking Global Health

Linking Global Health is een samenwerking tussen KCGH en TROIE. Met deze kaart bieden we alle betrokkenen op het gebied van Global Health - (para)medici, onderzoekers, instellingen en projecten - een platform om met elkaar in contact te komen. Gebruik de kaart om anderen te laten weten waar je momenteel werkt en om in contact te komen met experts op andere locaties.

 

Agenda

2024 Activiteit
26 februari
maandag
PhD defense Gebi Jima
UMCG
28 februari
woensdag
20:00 tot
22:00
De Gezondheidszaak #2
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
9 maart
zaterdag
White Ribbon symposium 'Co-creating for a better world'
Lommerijk, Rotterdam
12 maart
dinsdag
19:30 tot
21:30
Van Hier Naar [...] Publieksdialoog: Werkgerelateerde ziekten
Universiteitsbibliotheek Binnenstad (Drift 27), zaal E.0.21
14 maart
donderdag
19:30 tot
21:30
Online film event: 10 Billion Mouths
Online

Nieuws

Online film event: 10 Billion Mouths

Datum: 22 februari 2024
Online Film Event: 10 Billion Mouths - Een Planetary Health filmavond! In een tijd waarin ons wereldwijde voedselsysteem op een kruispunt staat, is het Dutch Global Health Film Festival, in samenwerking met Global He...

Vacature: OIGT zoekt assessor

Datum: 07 februari 2024
OIGT lanceert oproep voor deskundige beoordelaars om het Global Health exercise programma te verheffen In haar voortdurende inspanning om de mondiale gezondheid en tropische geneeskunde te bevorderen, verbetert de OI...
 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!