CODING vraagt input zorgprofessionals!

Geplaatst op 14-03-2024  -  Categorie: Nederlands  -  Bron: CODING

Beste lezer,

Wij zijn van CODING, het Collectief voor Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde. CODING is een netwerk van (toekomstig) zorgprofessionals die zich inzetten voor een sensitief, inclusief, en anti-discriminatoir zorgsysteem. De focus ligt hierbij op etnische en culturele diversiteit, waarbij we altijd alle typen diversiteit meenemen.pexels-pavel-danilyuk-8152735

Onze werkgroep Beleid is momenteel bezig met een belangrijk onderzoek naar diversiteit en inclusie in de selectieprocedure voor de opleiding tot medisch specialist. We nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan onze enquête en/of het te verspreiden binnen jullie netwerk. 

De aanleiding van ons onderzoek is dat ondanks de toenemende aantallen geneeskundestudenten met een diverse achtergrond, er weinig vertegenwoordiging van deze groep is in de medisch specialistische zorg. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor diversiteit met betrekking tot etnische afkomst, maar ook diversiteit op basis van religie, gender, LHBTQIA+, 1e generatie studenten, en functiebeperkingen.

Wij zijn specifiek op zoek naar ANIOS, AIOS en medisch specialisten. Wij horen graag jullie mening en verbeterpunten. Jouw perspectief kan helpen om inzicht te krijgen in hoe we onze selectieprocessen kunnen verbeteren om een meer inclusieve omgeving te creëren voor toekomstige medisch specialisten, ongeacht hun achtergrond of afkomst. 

Het doel van de vragenlijst is om een aanbevelingsbrief te schrijven over het inclusiever maken van de selectieprocedures voor de opleiding tot specialist. Deze brief willen we aanbieden aan opleiders, ziekenhuizen, en andere zorgprofessionals, om zo meer bewustzijn te creëren en handvatten te geven om de ongelijkheid in de selectieprocedures aan te pakken.

Dit is de link voor de enquete.

Mocht je vragen hebben over de enquête of ons onderzoek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via dieleb.gnidoc.[antispam].@gmail.com

Bij voorbaat dank!


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode