VERLENGD: KCGH-prijs voor masterscriptie en proefschrift

Geplaatst op 20-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Utrecht, 17 september 2021 – Een stimulans voor ideeën om kennis over gezondheid die in het buitenland is opgedaan, toepasbaar te maken voor Nederland. Dat is de gedachte achter de Kennis Connectors Global Health masterscriptie- en proefschriftprijs. Tot 1 november kunnen masterstudenten en promovendi ideeën indienen.

Kennis over gezondheid die in het buitenland is opgedaan, is van belang voor Nederland. Om het delen en toepasbaar maken van die kennis te stimuleren, heeft de nieuwe organisatie Kennis Connectors Global Health (KCGH) een prijs in het leven geroepen. Deze is bedoeld voor masterstudenten en promovendi die onderzoek doen op het vlak van global health. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die een tijd in het buitenland hebben gewerkt en zich daar in een bepaald onderwerp hebben verdiept. Denk aan de behandeling van een aandoening, de inzet van een technologie, het benutten van bepaalde competenties of de manier waarop gezondheidszorg kan worden georganiseerd.

Prikkelen
‘Juist jonge global health-professionals willen we prikkelen om de vertaalslag naar de Nederlandse situatie te maken’, zegt Anke Tijtsma, directeur van KCGH. ‘Zij kunnen bij uitstek lenig denken en tot nieuwe ontdekkingen en verrassende inzichten komen waar we in de Nederlandse zorgsector baat bij hebben.’ Met de prijs wil KCGH masterstudenten en promovendi denkruimte en een podium bieden, zodat zij elkaar en anderen kunnen inspireren.

‘Het andere denken’
Een van de juryleden is Piet-Hein Buiting, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tijdens corona deed hij in de regio Brabant positieve ervaringen op met de inzet van artsen internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (AIGT), die normaalgesproken veelal in het buitenland werkzaam zijn. Eerder al roemde Buiting de kennis, ervaring en ‘het andere denken’ dat deze artsen tijdens de coronapandemie in Nederland inbrengen. ‘Ik vind het een goede ontwikkeling om kennisoverdracht uit het buitenland gestructureerd aandacht te geven en daar een prijsvraag aan te verbinden’, zegt hij. ‘Ik voel me vereerd om daaraan mee te werken.’

KCGH-prijs voor masterscriptie of proefschrift
Er zijn twee prijzen te vergeven: een voor een masterscriptie en een voor een proefschrift. De prijzen bestaan uit een geldbedrag en een ‘Kennis Maaksessie: een werksessie waar, samen met verschillende experts, de toepasbaarheid van de inzichten voor de Nederlandse gezondheidssector verder wordt onderzocht.
Masterscripties en promotieonderzoeken kunnen uiterlijk maandag 1 november a.s. worden ingediend, voorzien van een toelichting. De jury beoordeelt de ingezonden ideeën op grond van een aantal criteria. Op de website van Kennis Connectors Global Health is alle benodigde informatie te vinden: www.kcgh.nl/prijs.


kcgh-logo-wit

Contact

Kennis Connectors Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kennis Connectors Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Heeft u een Mijn KCGH account? Log dan in!


Blijf op de hoogte via e-mail!