Nieuw online leerplatform: Toegang tot global health educatie vergroten

Geplaatst op 06-05-2024  -  Categorie: Nederlands

Het is eindelijk zo ver: we zijn verheugd de lancering aan te kondigen van het nieuwe online leerplatform van het Kenniscentrum Global Health (KCGH), een belangrijke mijlpaal in onze missie om kennisverspreiding rondom Global Health binnen en buiten Nederland te bevorderen. Dit Moodle-gebaseerde platform is vrij toegankelijk en biedt een scala aan e-learningmogelijkheden die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel nieuwkomers als ervaren professionals in het veld van global health. 

Wat is er beschikbaar?

Momenteel bevat het platform:

  • Voorbereidingscursus voor Medische Studenten: Ontwikkeld door de Universiteit van Groningen, is deze cursus op maat gemaakt voor medische studenten die zich voorbereiden op internationale gezondheidsstages, met belangrijke onderwerpen zoals mondiale gezondheid, volksgezondheid, mondiale geestelijke gezondheidszorg, reproductieve gezondheid en ondervoeding.
  • Inleiding tot Planetaire Gezondheid: Deze uitgebreide cursus, ontwikkeld in samenwerking met Elevate Health, UMC Utrecht, de Asian University for Women en de EWUU-alliantie, gaat diep in op de verschillende aspecten van planetaire gezondheid, om lerenden voor te bereiden op een van de meest urgente kwesties van onze tijd.

Dt is slechts het begin! In de nabije toekomst zullen we ons aanbod uitbreiden met vier extra cursussen van de Universiteit Utrecht over onderwerpen zoals epidemiologie, gezondheid van moeder en kind, volksgezondheid, en milieu- en planetaire gezondheid.

Doe mee en werk samen

Dit platform zou zonder samenwerking niet tot stand zijn gekomen: wij danken iedereen wie hard heeft meegewerkt aan de realisatie van dit idee om buiten de muren van instituten kennis te kunnen delen!

Graag zouden we de samenwerking willen voortzetten en uitbreiden: Wij nodigen zorgprofessionals, onderzoekers en studenten in de global health uit om deel te nemen aan dit platform. Of u nu uw kennis wilt uitbreiden, aan cursussen wilt bijdragen of wilt samenwerken aan nieuwe educatieve initiatieven, ons platform is uw toegangspoort tot een schat aan bronnen en een betrokken wereldwijde gemeenschap.

Toegang tot het platform

Om deel te nemen aan onze leercommunity, maakt u eenvoudig een account aan op www.elearning.kcgh.nl. Registratie en gebruik zijn gratis en zodra u geregistreerd bent, hebt u onmiddellijk toegang tot alle beschikbare cursussen.

Voor meer informatie of om mogelijke samenwerkingen te bespreken, kunt u contact met ons opnemen via ofni.[antispam].@kcgh.nl.

We zijn benieuwd hoe dit platform het leren en samenwerken binnen de gemeenschap van mondiale gezondheid zal faciliteren. Deel deze bron met uw netwerk en help ons een beter geïnformeerd en onderling verbonden wereld op te bouwen.

Naar de e-learning omgeving


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode