Scriptie/PhD prijs 2024 KCGH

Geplaatst op 09-05-2024  -  Categorie: Nederlands

Studenten en recent afgestudeerden hebben meestal een gezonde dosis nieuwsgierigheid en optimisme. De grote hoeveelheid nieuwe kennis die zij in korte tijd verwerven, inspireert hen vaak en zit vol met innovatieve ideeën. Dit is vaak terug te zien in hun onderzoeksprojecten en scriptieverslagen/artikelen. Om het goede werk van deze jonge geleerden te benadrukken en hen aan te moedigen hun ideeën verder uit te werken, te delen en te realiseren, reikt het Kenniscentrum Global Health (KCGH) een prijs uit aan recent afgestudeerden (Bachelor of Master) en doctors die een innovatief en impactvol onderzoeksproject op het gebied van mondiale gezondheid hebben uitgevoerd, zoals:

  • Planetary Health: o.a. Het verkennen van de impact van milieuverandering op de menselijke gezondheid.
  • Gezondheidsequiteit: Het aanpakken van verschillen in gezondheidsuitkomsten binnen diverse populaties.
  • Infectieziekten: Het onderzoeken van de verspreiding en controle van infecties, cruciaal voor een dichtbevolkt en sterk verbonden land als Nederland.
  • Volksgezondheidssystemen: Het bestuderen van de efficiëntie en aanpasbaarheid van gezondheidssystemen, een belangrijk aandachtspunt voor Nederland, aangezien het land blijft innoveren in de levering van gezondheidszorg en beleid, bijvoorbeeld met uitdagingen zoals stijgende zorgkosten en beperkte capaciteit.

Om het uitzonderlijke werk van deze jonge geleerden te vieren en te promoten, kent KCGH prijzen toe aan:

  • Twee recent afgestudeerden (Bachelor of Master) die een innovatieve en impactvolle scriptie over deze of andere thema's van global health hebben geschreven t.w.v. 500,-.
  • Een recente promovendus/-a die significant heeft bijgedragen aan nieuwe inzichten in global heatlh – 1.000,- te besteden aan verdere professionele ontwikkeling, zoals het voortzetten van het werk gepresenteerd in hun thesis, het volgen van geavanceerde training, het raadplegen van experts, of het ondersteunen van activiteiten om projectfinanciering te verkrijgen.

Dit jaar, in samenwerking met de Expertisegroep Global Child Health, introduceren we met enthousiasme een extra prijs:

  • EUR 500,-  voor de beste master- of bachelorscriptie gericht op een onderwerp binnen Global Child Health, extra positief beoordeeld wanneer aan criteria zoals nauwe samenwerking met lokale medewerkers, duurzame langetermijnimplicaties, praktische toepasbaarheid in settings met lage inkomens en originaliteit in onderwerp of methodologie wordt voldaan.

Hoe kun je deelnemen?

Alle recent afgestudeerden en promovendi in Nederland — inclusief de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba, en Sint Eustatius, evenals Aruba, Curaçao, en Sint Maarten — die studeren of werken in het veld van global health, worden uitgenodigd hun scriptie/proefschrift in te dienen bij info@kcgh.nl voor 1 oktober '24. Een jurypanel van experts in global health onder leiding van Jaco Verweij zal de inzendingen evalueren op criteria zoals relevantie, impact en innovatie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het KCGH Symposium op 27 november.

Tijdlijn:

  • Deadline voor inzendingen: 1 oktober.
  • Beoordelingsperiode: Oktober en november
  • Prijsuitreiking: Winnaars worden bekendgemaakt en de prijzen worden uitgereikt tijdens het Navigating Truths Symposium op 27 november.

Over KCGH:

Het Kenniscentrum Global Health (KCGH) streeft ernaar de uitwisseling van kennis op het gebied van mondiale gezondheid te faciliteren en te verbeteren door zorg- en mondiale gezondheidsprofessionals met elkaar te verbinden en kennis over mondiale gezondheid toegankelijker te maken. KCGH is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG) en het Opleidingsinstituut Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (OIGT), met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bezoek ons op www.kcgh.nl.

Meer Informatie: Voor aanvullende details of vragen kunt u contact met ons opnemen via info@kcgh.nl.

 


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode