Video Maak het Verschil: Mijlpaal bereikt en verbreding van impact

Geplaatst op 14-03-2024  -  Categorie: Nederlands

De kracht van delen: Het vergroten van de impact

De invloed van deze educatieve video groeit met elke weergave, elk gedeeld moment en elke discussie die het uitlokt. We moedigen iedereen aan—zorgprofessionals, onderwijzers, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in gezondheidsgelijkheid—om deze video binnen je netwerken te verspreiden. Door dit te doen, versterken we de impact, het bevorderen van een geïnformeerde gemeenschap.

Een gezamenlijke inspanning naar een gemeenschappelijk doel

De initiële release van deze video riep aanstaande zorgprofessionals op om hun potentiële rol in het aanpakken van gezondheidsonrechtvaardigheden te erkennen. Maar zoals gezegd resoneert de boodschap dus ver buiten toekomstige gezondheidsprofessionals; het is een oproep tot actie voor ons allemaal die betrokken zijn bij gezondheid en welzijn. Met erkenning van de aanhoudende uitdagingen in het bieden van gelijke gezondheidskansen voor iedereen, vertegenwoordigt deze video, samen met zijn educatieve metgezellen, een fundamentele stap in het opleiden en mobiliseren van een divers publiek richting gezondheidsgelijkheid.

Naast de video hebben Pharos en KCGH 3 werkvormen ontwikkeld die de video in onderwijsinstellingen kunnen begeleiden.

De integratie van dit materiaal in onderwijscurricula en professionele ontwikkelingsprogramma's is cruciaal. Het verhoogt niet alleen het bewustzijn over de significante impact van sociale factoren op gezondheidsuitkomsten en de behoefte aan een diverse zorgverleningskracht, maar inspireert ook tot actiegerichte stappen richting verandering. We zijn iedereen die heeft bijgedragen aan dit initiatief enorm dankbaar; uw inspanningen zijn instrumenteel in het bewegen richting een meer inclusief en billijk gezondheidssysteem.

Voor meer informatie, om de video te bekijken of de educatieve materialen te downloaden, bezoek alstublieft onze website. Mocht u feedback hebben of verder betrokken willen raken, neem dan contact met ons op via info@kcgh.nl. Samen kunnen we een verschil maken in de strijd tegen gezondheidsverschillen en werken aan een toekomst waarin iedereen gelijke kansen heeft op gezondheid en welzijn.

 


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode