Winnaars KCGH-prijsvraag bekend!

Geplaatst op 14-12-2021  -  Categorie: Nederlands

De winnaars van de KCGH-prijsvraag voor toepasbaarheid van global health kennis in Nederland zijn bekend!

In de categorie proefschriften heeft Maarten Jansen gewonnen. Maarten onderzocht hoe diverse landen de samenstelling van hun basiszorgpakket (her)overwegen en burgers hierin een rol kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld in Engeland in de vorm van Citizens’ Councils. Inzichten uit Maartens proefschrift leveren bouwstenen aan voor de inbedding van burgerinspraak in Nederland.

Merel van der Stelt is de winnaar in de categorie masterscripties. Zij vertaalde inzichten uit haar onderzoek over het digitaal vervaardigen van transtibiale protheses in Sierra Leone naar de Nederlandse context.

collage

Maarten kreeg zijn prijs in de studio overhandigd door KCGH-directeur Anke Tijtsma. Merel was in Sierra Leone en keek via een live verbinding mee. De KCGH-prijs bestaat uit een geldbedrag en een Kennis Maak-sessie waarin samen met experts de toepasbaarheid van de inzichten voor de Nederlandse gezondheidssector verder wordt onderzocht. Alle deelnemers aan de KCGH-prijsvraag ontvangen een jaarlang lidmaatschap van de NVTG, dé beroepsvereniging voor global health professionals.

De jury van de KCGH-prijsvraag roemde de veelzijdigheid, kwaliteit en het verrassingseffect van diverse inzendingen, naast die van de twee winnaars. Woorden van waardering waren er o.a. van juryvoorzitter Albertine Baauw, en juryleden Piet-Hein Buiting, Roland Driece, Christel Jansen en Pim de Graaf. 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vertelde Isabelle Tiggelaar aan gespreksleider Jonas Rosenstok hoe zij het vond om aan de prijsvraag deel te nemen en na te denken over toepasbaarheid van haar onderzoeksresultaten in Nederland. Ook werden stellingen bediscussieerd die deelnemers Hasan Özcan en Loes Overeem, Yadira Roggeveen, Elena Soldati en Maarten Jansen hadden ingezonden en zelf toelichtten. Deze gingen o.a. over inzichten uit het buitenland voor de Nederlandse zorgsector op het vlak van maternal health, refugee care, burgerinspraak en de meerwaarde van artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde die elders hebben gewerkt.

De tweede editie van de KCGH-prijsvraag volgt in 2022.


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode