Symposium Medicine On The Move 2022

Dokters van de wereld heeft de situatie in Nederland voor on-gedocumenteerde migranten uitgelicht: hoeveel het er zijn, wat voor zorg ze kunnen krijgen volgens de Nederlands wetgeving en wat soort belemmeringen en discriminatie deze groep tegenkomt in het zorg.
Daarnaast werd uitgelegd wat de rol van culturele mediators en tolken is binnen de zorg en waarom ze zo belangrijk zijn voor de zorg van deze doelgroep.
Tot slot heeft Nienke van Neer haar project in Aruba besproken: 1 op de 6 inwoners op Aruba is een on-gedocumenteerde migrant, die weinig toegang heeft tot zorg. In samenwerking met andere NGO-instellingen wordt een project gestart die zich met name richt op preventieve zorg.

DVDW-migranten en vluchtelingen in Nederland leren hoe het zorgsysteem hier werkt zodat ze het beste de zorg die ze nodig hebben kunnen krijgen. Echter, artsen en zorgverleners krijgen tijdens de opleiding weinig of geen informatie over zorg voor deze doelgroepen en kunnen niet de juiste zorg leveren. Het is ook van belang om zorgverleners in te lichten over wat de wetten en de rechten rondom de zorg van deze doelgroepen zijn.

 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode