Working Party International Safe Motherhood & Reproductive Health

De ochtend van het symposium werd aandacht besteed aan Vrouwen wereldwijd een veilige abortus aanbieden door onder andere Women on Waves en Women on Web op te richten. Daarnaast was er een betoog over ‘Activism and advocacy in healthcare’ de strijd tegen roken.

De middag bestond uit een combinatie van PhD-pitches en workshops. Deze leden van de Working Party ISM&RH begeleiden meerdere onderzoeksprojecten vanuit de leerstoelen van prof. Jelle Stekelenburg (UMCG) en prof. Thomas van de Akker (LUMC). Acht PhD-kandidaten presenteerden hun studies uit met name low income countries van shared decision making tot respectful maternal care. De pitch van Anouk Verschuuren over suboptimale factoren ten aanzien van perinatale zorg voor asielzoekers en vluchtelingen in Nederland werd als beste pitch verkozen. Ondertussen is dit actuele onderwerp ook veelvuldig in de media aan bod geweest, waaronder in NRC (‘Ook de geboortezorg voor asielzoekers schiet vaak tekort’).

 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode