Vacature: OIGT zoekt assessor

Geplaatst op 07-02-2024  -  Categorie: Nederlands

OIGT lanceert oproep voor deskundige beoordelaars om het Global Health exercise programma te verheffen

In haar voortdurende inspanning om de mondiale gezondheid en tropische geneeskunde te bevorderen, verbetert de OIGT haar Opleidingscurriculum voor Artsen GH&TM door nadruk te leggen op praktijkgerichte, duurzame gezondheidszorgontwikkeling in landen met een laag en gemiddeld inkomen. Een essentieel onderdeel van dit curriculum is de Global Health Exercise, verplicht voor alle bewoners tijdens hun 6-maanden durende rotatie.

Deze oefening moedigt bewoners aan om deel te nemen aan projecten die de ontwikkeling en duurzaamheid van lokale gezondheidszorgsystemen bevorderen. Activiteiten variëren van het uitvoeren van kwalitatieve audits, situatieanalyses en projectbeschrijvingen tot het implementeren van educatieve activiteiten, klinische training en kwaliteitsverbeteringsinitiatieven.

Om de kwaliteit van deze transformerende ervaringen te handhaven en te verhogen, zoekt OIGT gezondheidsprofessionals met een robuuste achtergrond in mondiale gezondheid voor de rol van beoordelaars. De verantwoordelijkheden omvatten het goedkeuren van oefenvoorstellen en het uitvoeren van de eindbeoordelingen, met een geschatte verbintenis van 3 tot 5 uur per oefening.

Beoordelaars worden beloond met:

  • Accreditatie: Verdien 1 accreditatiepunt per uur, tot een maximum van 5 punten, toepasbaar voor PGHTM herregistratie.
  • Compensatie: Ontvang €67 per uur, met een potentieel totaal van €335.

Dit initiatief vertegenwoordigt een unieke kans voor ervaren gezondheidsprofessionals om hun expertise op een betekenisvolle manier toe te passen, de volgende generatie te leiden naar impactvolle bijdragen in de mondiale gezondheid.

Als je de expertise en de passie heeft om de toekomst van de mondiale gezondheidszorg vorm te geven, nodigen we je hartelijk uit om ons te vergezellen in deze opdracht. Voor meer details of om uw interesse in het worden van een beoordelaar uit te drukken, neem contact op met Heleen Kruip via buitenland@oigt.nl.

 


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!