Bestuur

 
joyce-browne-026-copy

Joyce Browne - Voorzitter

Joyce Browne is universitair docent/onderzoeker in het UMC Utrecht. Haar werkzaamheden richten zich op modiale gezondheid (global health), het verkleinen van gezondheidsverschillen (health equity), een veilige zwangerschap (maternal health). Haar onderzoek vindt met name plaats in Ghana. Ze heeft het Dutch Global Health Film Festival mede opgericht, en naast voorzitter van het bestuur van KCGH is ze lid van de Raad van Toezicht van Simavi.

 
pim-de-graaf

Pim de Graaf - Algemeen lid

Pim de Graaf werkte als tropenarts-klassiek in Mozambique en Rwanda en daarna voor Artsen Zonder Grenzen en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Sinds 2007 is zijn werkterrein als Public Health consultant vooral planning en evaluatie van gezondheidssystemen en -programma’s in LIC en MIC. Ook Europa is zijn werkterrein: hij is medeoprichter en actief lid van het European Forum for Primary Care. In 2022 en 2023 is hij terug in het oosten van de Democratische Republiek Congo, waar hij de ondersteuning van de gezondheidszorg door Artsen Zonder Grenzen leidt.

In het KCGH bestuur vertegenwoordigt Pim het SOIGT.

 

Guus Eskens - Penningmeester

 

Jaco Verweij - Secretaris

 
 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Blijf op de hoogte via e-mail!